Dr. Rana Ufuk Akın
Sosyal Psikolog, Ph.D.
M. Selin SAVRAN
Klinik Psikolog, M.A.
Burçak Gülen Morhayım
Sosyolog/ Eğitim Danışmanı, M.A.
Romina Yorohan
Klinik Psikolog, M.A.

University of Evansville (A.B.D.) ve Boğaziçi Üniversitelerinde gördüğü eğitim ile 1985'te Psikoloji dalında lisansını tamamladı ve 1989'da Sosyal Psikoloji dalında “Kadınların İş Gruplarında Liderliğinin Onaylanması” üzerine bir tez yazarak yüksek lisans derecesini aldı. 2000'de ODTÜ'de Eğitim Bilimleri dalında “İletişim Becerileri Eğitimlerinin Geçerliliği” üzerine bir tez yazarak doktorasını tamamladı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde "Çok Yönlü Okul Öncesi Eğitimi, Çocuk Gelişimi ve Anne Eğitimi " projesinde araştırmacı olarak, daha sonra da özel bir anaokulunda bir yıl, özel bir lisede beş yıl süre ile çalıştı. Çalışma yaşantısını iki yıl süre ile Ankara'da Dilessa Çocuk-Aile Gelişim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nde sürdürdü.

Uluslararası Okul Projesinin uygulanması ve Uluslararası Okulların Yönetimi konularında British Council ve Oxford Brookes Üniversitelerinin ortaklaşa hazırladıkları İngiltere'deki seminerlere katıldı. (1995) ISCP ve IB PYP tarafından Hollanda' ve Almanya’da verilen ilkokullardaki uygulamalarla ilgili çalışma gruplarına katıldı.( Sınıf içi Uygulamaları (1996)- Ölçme Değerlendirme (1997)- Genel Kongre (1998) PYP Koordinatörlüğü (200)).

1996 Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi'nde (Adana) "Etkili İletişim Becerileri" grup çalışmasını yönetti. Avrupa Uluslararası Okullar Birliği'nin (ECIS), Ekim 1996'da İstanbul'da düzenlediği konferansa, "Öğretme ve Öğrenmenin Duygusal Boyutu" konulu bir bildiri ve "İletişim Becerileri" üzerine bir çalışma grubu ile katıldı. Nisan 2000 'de yapılan IB Day çalışmasına ve Özel Okullar Derneği seminerlerine "Türkiye'de PYP Uygulamaları" başlıklı bir bildiri ile katıldı.

Dr.Ufuk Akın, Uluslararası ekibinde olup, Türkiye’deki tek sertifikalı uygulayıcıdır. İstanbul Grup Psikoterapileri Derneği ve Überlingen Moreno Enstitüsü, Almanya’dan Psikodrama Grupları Yönetici asistanı unvanına sahiptir. Albert Einstein Enstitüsü'nde (A.B.D.) "Güçlü Anne-Baba Takımı Oluşturma" ve “Organizasyonlarda Değişim" konularında eğitim aldı.

Boğaziçi Üniversitesi ve FMV Işık Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak “ Kişilerarası İletişim Becerileri” dersini vermiştir.

Türk Psikologlar Derneği, YÖRET Vakfı ve Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği’nde yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Kurucularından olduğu 65+ Yaşlı Hakları Derneği’nin yanı sıra, Türk Psikologlar Derneği ve PERYÖN Derneği’nin üyesidir.

Dr.Ufuk Akın, Kişisel Gelişim Programları ve Anne-Baba Eğitimlerini ülkemizde veren ilk uzmanlardan biri olup, Sorgulamaya Dayalı Eğitim (PYP) programını Türkiye’ye getiren ve Türk müfredatına uygulayan kişidir. 25 yılı aşkın süredir okullarda bu programın değişim danışmanlığını ekibiyle birlikte yapmıştır. Programın sınıf içine uygulamasını kolaylaştırıcı Sınıf İklimi Programını geliştirmiş ve okullarda eğitimini vermiştir.

Psikoloji ve eğitim alanında, 30 yıldır pek çok ulusal ve uluslararası kongre, seminer ve çalışma gruplarına bildiri ve uygulamalarla katıldı. Çeşitli televizyon programlarına ve gazete ve dergi yazılarına uzman konuk olarak katkıda bulunmuş olan Dr. Akın’ın, Güç = Para + Penis (P=P+P) isimli kadın-erkek ilişkileri üzerine bir sosyo-psikolojik inceleme kitabı bulunmaktadır.

1995 yılında kurduğu, Persona Life Eğitim Hizmetleri ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi’ndeki çalışmalarını 2021 yılından itibaren Kanada‘nın Toronto şehrinden sürdürmektedir. Başlıca çalıştığı alanlar arasında, ilişki sorunları (partner veya iş yaşamı), kültürlerarası evliliklerde yaşanan sorunlar, aile içi iletişim, ebeveynlik (bebek, küçük çocuk, ergen), farklı kültürde yaşama uyum, kaygı durum bozuklukları, boşanma süreci ve sonrası, sağlık sorunları ve kayıp sonrası aile ilişkileri gibi konular yer almaktadır. Bireysel, çift ve aile danışmanlığı alanında Türkçe ve İngilizce olarak online danışmanlık yapmaktadır.

Psikoloji alanında Lisansını 2013 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde, eğitim dili İngilizce olarak tamamlamıştır. Lisans öğrenimi sırasında, Boğaziçi Üniversitesi Öğrenme Laboratuvarı ve Bursa Çekirge Devlet Hastanesi bünyelerinde gönüllü stajlar yapmış; yanısıra 16. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi (Girne Amerikan Üniversitesi) ve 5. Psikoloji Yüksek Lisans Öğrencileri Kongresi’nde (Doğuş Üniversitesi) sunulmuş olan “Yüz İfadelerinin Tanımlanmasında Hemisferik Asimetri” başlıklı çalışmada yer almıştır.

Lisans mezuniyetinin ardından, Okan Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans eğitimini "Yasın Tarihsel Gelişimi, Müdahale Yöntemleri ve DSM İçindeki Yeri" başlıklı çalışmasıyla bitirmiştir. Yüksek lisans eğitimi sırasında süpervizyon (klinik danışmanlık) altında danışanlarını görmüş ve kanser hastaları paylaşım gruplarında gönüllü çalışmalarda bulunmuştur.

Başta Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) olmak üzere, EMDR I. ve II. düzey, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi ve Aile Danışmanlığı eğitim ve süpervizyonlarını almıştır. Bu ekollerden faydalanarak yetişkin danışanlar ile çalışmaktadır. Başlıca çalıştığı alanlar arasında ayrılık, ölüm ve yas süreçleri, ilişkisel problemler, travma ve çocukluk çağı travmaları, kaygı bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluk ve fobiler yer almaktadır.

2018 yılı itibariyle Persona Life Danışmanlık Merkezi bünyesinde, Klinik Psikolog olarak çalışmalarını sürdürmesinin yanısıra, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği ve Europa Donna Türkiye tarafından desteklenmekte olan Metastatik Meme Kanseri (mMK) Farkındalık ve Hasta Psikoloji Destek Projesi kapsamında danışmanlık vermeye devam etmektedir.

Türk Psikologlar Derneği (TPD) ve EMDR Türkiye Derneği üyesidir.

Orta öğrenimini, Üsküdar Amerikan Kız Kolejinde, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde tamamladı. 8 sene kadar muhtelif bankalarda ve kurumsal şirketlerde marketing departmanlarında faaliyet gösterdi. 2002 itibariyle akademik hayata geri döndü.

Marmara Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. (Tez Konusu: Bir Alternatif Okul Türü Olan Demokratik Okula Dair Öğrenci Yatkınlığının Değerlendirilmesi - The Evaluation of the Student Affinity to the Democratic School: A Form of Alternative School).

Marmara Üniversitesi’ne bağlı olarak proje bazlı çalışmalarını yürüttü. Alternatif Eğitim ve özellikle demokratik okullar alanında uzmanlaştı. 2005 yılında alternatif eğitim konusunda Türkiye’nin ilk kitlesel çalışması olan 1. Uluslararası Alternatif

Eğitim Sempozyumu’nun organizatörleri arasında ve Yürütme Kurulu’nda ve 2009 yılında basılan 1. Uluslararası Alternatif Eğitim Sempozyumu’nun editörleri arasında yer aldı.Demokratik okullarla ilgili yaptığı çalışmalar sebebiyle 2009 yılında Demokratik Okullar Türkiye temsilcisi ve Türkiye Eğitim Şehirleri Koordinatörü oldu.

2009 yılında PYP eğitimlerini A.B.D.’de tamamlayarak, PersonaLife Eğitim Hizmetleri ve Danışmanlık Merkezi ekibi bünyesinde okullara PYP, Sorgulamaya Dayalı Öğrenme, Öğrenme Çeşitleri konusunda danışmanlık vermeye başladı.Müfredat, sorgulama, PYP, True Colors gibi konularda öğretmen eğitimleri yapmaya başladı. Bugüne kadar PYP, öğretmen eğitimleri ve müfredat konularında 70’nin üzerinde okulda, çok sayıda öğretmenle çalıştı.

2009’dan bu yana, şirketlerle kendini tanıma, takım olma, stres yönetimi, liderlik, atılganlık, iletişim, çatışma yönetimi gibi konularda eğitim ve danışmanlık bazında çalışmalarını sürdürdü.
2016-2017 yılında FMV Işık Üniversitesinde Ass. Öğretim Görevlisi olarak İletişim dersleri verdi.
2017 yılından beri de Boğaziçi Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak Kişilerarası İletişim dersleri vermeye başladı.

Halen Boğaziçi Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışan Burçak Gülen Morhayım, kendi şirketi bünyesinde okul ve şirketlere eğitim ve danışmanlık hizmetlerine devam etmektedir. Bir yandan da, Harvard Üniversitesi’nde eğitim hayatına devam etmektedir. Evli ve bir çocuk annesi olan Burçak Gülen Morhayım İngilizce ve İspanyolca bilmektedir.

2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümleri çift anadal mezunu olan Yorohan, 2011 yılında Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı’ndan “Ergenlerde Şiddete Maruz Kalmanın Şiddet Algısı ve Şiddet Davranışları Üzerine Etkisi” adlı tez çalışmasını tamamlayarak mezun olmuştur.

Yorohan meslek hayatına Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği’nde başlamış, ruhsal sağlık alanında önleyici birçok ulusal ve uluslararası projeyi hayata geçirmiştir. 2011 yılından itibaren yetişkinlerle psikanalitik yönelimli psikoterapi çalışmalarına başlayan Yorohan 2012-2018 yılları arasında Persona Life Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nin klinik psikolog exkibinde yer almıştır. 2018’den bu yana kendi özel ofisinde psikoterapi çalışmalarını sürdürmektedir.

Persona Life Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde başladığı yetişkin eğitimi çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir. Bu kapsamda birçok kurumda “True Colors kişilik renkleri”, “stresle başa çıkma”, “iletişim, “takım çalışması” gibi çeşitli konularda eğitimler vermektedir. Bunun yanı sıra Yeditepe Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı’nda klinik süpervizör olarak görev yapmaktadır.